iOS 14 Beta 3 Sürümü Yayınlandı! Nasıl İndirilir?

Apple, bugün iOS işletim sisteminin yeni geliştirici beta sürümünü yayınladı. iOS 13.6 Beta 3 olarak yayınlanan bu güncelleme, Apple’ın yeni iPhone modelleriyle piyasaya süreceği iOS 14 güncellemesinin üçüncü geliştirici sürümüdür. Bu yazımızda iOS ve iPadOS 14’ün üçüncü beta sürümü ile gelen yeniliklere yakından bakacağız.

Yeni güncellemeyle beraber Apple’ın yıllardır kullanmış olduğu çok renkli müzik uygulaması simgesi yenileniyor. Müzik uygulamasının yeni simgesi kırmızı ve beyaz renklerden oluşan bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte yeni sürüm kullanıcılara ana ekrana ekleyebileceğiniz saat widgetı sunuyor. Bu widget ile dünyanın dört bir yerinden tek bir bir şehir veya saati gösteren bir kutucuk getiriyor.

iOS14’ün yeni beta sürümü çeşitli açılır pencereleri de karşımıza çıkartıyor. Bu açılır pencerelerden ilki widget ile ilgili. Yeni Beta 3 sürümünü güncellediğiniz zaman widgetlar hakkında bazı bilgilendirmeler sunan bir açılır pencere karşınıza çıkacak. Bunun yanı sıra uygulama kitaplığı hakkında da güncellemeyi yaptıktan sonra bir bilgilendirme açılır penceresi karşınıza çıkacaktır.

Üçüncü beta sürümü ile gelen açılır pencereler bununla sınırlı değil. iOS 14 ile birlikte ana ekran düzeninde bazı uygulamaları gizleyebiliyorsunuz. Bu özellik hakkında bilgilendirme sunan ana ekran açılır penceresi, sayfa noktalarına dokunarak istediğiniz ekran sayfasını nasıl gizleyebileceğinizi sizlere anlatıyor. Yeni güncelleme ile cihazlara gelen yenilikler şimdilik bu kadar. Gelecek güncellemelerde yeni özelliklere sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

iOS 14 Beta 3 Güncellemesi Nasıl İndirilir?

iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarınızda iOS veya iPadOS beta güncellemesini kurmak oldukça kolay. Bu işlem için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyin. Ardından sayfanın altındaki “İndir ve Yükle” seçeneğine dokunun. İsterseniz güncellemeyi cihazınızı bilgisayara bağlayarak iTunes üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Ancak şunu belirtmemiz gerekiyor. Yeni iOS 14 Beta 3 geliştirici sürümünü cihazınıza kurabilmek için bir geliştirici profili yüklemeniz gerekiyor. Bu işlemi, Apple’ın Developer Center web sitesi üzerinden gerçekleştirebilir ve kablosuz ağ üzerinden indirebilirsiniz.

“iOS 14 Beta 3 Sürümü Yayınlandı! Nasıl İndirilir?” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir