Hyundai, Motor Sorunu Nedeniyle Üç Modelini Geri Çağırdı

Hyundai için son birkaç ay oldukça kötü geçiyor. Bu ayın başlarında Hyundai ve Kia, diğer nedenlerin yanı sıra, olası motor yangınlarıyla ilgili araç geri çağırmalarından dolayı toplam 210 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bu hafta Hyundai, motor arızası sorunu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 130.000 aracı geri çağırmayı planladığını duyurdu.

Geri çağırma, belirli 2012 Hyundai Santa Fe SUV’ları, 2015 ve 2016 Veloster modellerini ve 2011’den 2013’e ve 2016 yıllarına kadar olan Sonata Hybrid araçlarını kapsıyor. Bu üç araç modelinde 2,4 litre, 2,0 litre veya 1,6 litre motorlar yer almaktadır. Geri çağırmalar, biyel kolu yataklarının aşınmış ve motorların arızalanmasına neden olabilecek bir üretim sorunundan kaynaklanmaktadır.

Bağlantı kolu yatağı arızalanırsa, bağlantı kolu ve piston, motordaki bloğu delip sıcak parçalara sıcak yağ dökerek yangın riskine yol açabilir. Olası arızalı bağlantı kolu yatakları, yağ akışını kısıtlayabilecek işleme döküntülerinden kaynaklanıyordu. Hyundai, etkilenen araç sahiplerine, herhangi bir olası yangından önce motordan anormal çarpma sesleri duymaları ve gösterge panelinde uyarı ışıkları görmeleri gerektiğini söyledi.

Geri çağırma, ABD’nin Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi ile 2019’dan itibaren yapılan bir tartışmanın sonucu olarak gerçekleştirilecek. NHTSA (Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi), motor arızaları ve yangınlar hakkında açık soruşturma açarak, daha önce bahsedilen para cezalarını ve yeni geri çağırmayı harekete geçirdi.

Bu araçlarda çıkan yangın şikayetlerinde 103 yaralı ve bir ölü olmak üzere 3100’ü aşkın kişi vardı. Hyundai, 22 Ocak civarında geri çağırma ile ilgili sahiplerini bilgilendirmeyi planlıyor. Bayiler, motorları inceleyecek ve yataklar hasar görürse değiştirecek. Tüm araçlarda, motor arızasından önce ortaya çıkan semptomları izlemek için bir vuruntu sensörü sistemi kurulacaktır.

“Hyundai, Motor Sorunu Nedeniyle Üç Modelini Geri Çağırdı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir