Samsung, LCD Panel Üretimini 2020’nin Sonuna Kadar Durduruyor

Samsung’un Güney Kore ve Çin’de LCD panel üretimine son vereceği belirtildi. Reuters’in haberine göre Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu yılın sonuna kadar LCD panel üretimini durduracak. Bu adım, talebin azalması nedeniyle şirketin geçen Ekim ayında Güney Kore’deki iki LCD panel üretim hattından birini askıya aldığını duyurmasının ardından geldi.

Samsung, şu anda halihazırda verilen tüm LCD panel siparişlerini 2020 yılının sonuna kadar yerine getirecek. Samsung sözcüsü Reuters’e verdiği demeçte, “Bu yılın sonuna kadar müşterilerimize sipariş edilen LCD’leri sorunsuz olarak sağlayacağız.” dedi.

Samsung, geçen yıl Quantum Dot OLED panellerin üretimine odaklanmak için yeni bir yatırım planı açıklamıştı. Açıkladığı 5 yıllık yatırım planında Güney Kore’deki LCD üretim hatlarını yükseltmek için 10.72 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğini belirtmişti.

Şirketin Çin’de bulunan LCD üretim hatlarının geleceğine ilişkin planlar şu anda belirsizliğini koruyor. Samsung, konumunu LG’nin önünde koruyabilmek için Quantum Dot OLED panellerine odaklanmak amacıyla Çin’deki fabrikalarını kullanabilir. Samsung LCD konusunda geriye çekildiği zaman Apple gibi şirketler LCD ihtiyaçlarını karşılayabilmek için diğer tedarikçilerle anlaşmak zorunda kalacaklar. Bunun yanında Apple’ın yeni iPad ve MacBook modellerinde Mini-LED ekrana geçeceğini belirten bazı raporlar mevcut.

Samsung, çok daha gelişmiş ekran teknolojileri üzerinde yoğunlaşmak için LCD panelleri gerisinde bırakan tek şirket değil. Ekran pazarında Samsung’un birincil rakiplerinden biri olan LG, bu yılın sonuna kadar QLED ve OLED paneller üzerinde odaklanmak için LCD TV panellerinin üretimini durduracağını duyurdu.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir