Android 10 Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Özellik

Google blog sayfasında Android 10 hakkında bilinmesi gereken 10 özelliği sıraladı. Yeni sürümle beraber neredeyse 50’ye yakın güvenlik ve gizlilik değişikliği bulunuyor. Android 10 size daha fazla koruma ve verilerinizi yönetmede şeffaflık ve aynı zamanda daha fazla kontrol şansı sunuyor.

İşte güvenlik, gizlilik ve dijital yenilik odaklı bilmeniz gereken 10 şey:

Daha basit, daha akıllı ve daha faydalı

1. Akıllı Yanıtlama (Smart Reply) şimdi işlem önerileri sunuyor. Böylece, bir kullanıcı size bir adres veya bir YouTube videosu içeren bir mesaj gönderdiğinde, Google Haritalar’da açıp gezinebilir veya videoyu YouTube’da açabilirsiniz – kopyalamak ve yapıştırmak gerekmez. Ve Akıllı Yanıtlama, şimdi tüm favori mesajlaşma uygulamalarınızda çalışır.

2. Karanlık Tema özelliğini tüm telefonunuz için veya Fotoğraflar ve Takvim gibi belirli uygulamalar için etkinleştirebilirsiniz. Gözleriniz ve telefonunuzun pili için daha yararlı.

3. Yeni jest navigasyonuyla daha geniş, uçtan uca ekranlardan yararlanın. Basit kaydırmalarla geriye doğru gidebilir, ana ekranı yukarı çekebilir ve görevler arasında akıcı bir şekilde hareket edebilirsiniz. Geçiş yaptıktan sonra görünür düğmelere geri dönmek istemeyeceksiniz.

4. Tek bir dokunuşla Canlı Altyazı, herhangi bir uygulamadaki videoları, podcast’leri ve sesli mesajları otomatik olarak resim yazısı olarak kaydeder; Canlı Altyazı, bu sonbaharda Pixel’den başlayarak kullanıcılara sunulacak.

Yeni gizlilik ve güvenlik özellikleri kontrolü size bırakıyor

5. Konum verilerini yalnızca kullanım sırasında uygulamalarla paylaşmayı seçebilirsiniz. Ayrıca aktif olarak kullanmadığınız bir uygulama konumunuza eriştiğinde de hatırlatıcılar alırsınız, böylece paylaşmaya devam edip etmeme konusunda karar verebilirsiniz.

6. Ayarların altındaki yeni bir “Gizlilik” bölümünde, “Web ve Uygulama Etkinliği” ve “Reklam Ayarları” gibi önemli kontrolleri tek bir yerde bulacaksınız.

7. Google Play sistem güncellemelerinde, Google Güvenlik’ten telefonunuza uygulama güncellemeniz gibi, önemli güvenlik ve gizlilik düzeltmeleri artık gönderilebilir. Böylece, tam bir işletim sistemi güncellemesi için beklemek zorunda kalmadan, bu düzeltmeleri mümkün olan en kısa sürede alırsınız.

Aileniz ve kendiniz için teknolojiyle doğru dengeyi bulun

8. Bildirimlerin sizi nerede ve ne zaman uyaracağı konusunda daha fazla kontrole sahipsiniz. Bildirimleri “Sessiz” olarak işaretleyin, gürültü yapmazlar veya kilit ekranınızda görünmezler, bu nedenle yalnızca istediğiniz zaman bildirimler tarafından uyarılırsınız.

9. Şimdi Family Link, Android 9 veya 10 çalıştıran her cihazın bir parçası. Ebeveynler bu araçları, günlük ekran zaman sınırları, cihazın yatma zamanı, belirli uygulamalardaki zaman sınırları ve daha fazlası gibi dijital zemin kurallarını belirlemek için kullanabilir. Ayrıca, çocukların cihazlarına yükledikleri uygulamaları ve bunların kullanımlarını da inceleyebilirler.

10. Odaklanmak ve seçtiğiniz uyarılardan uzak olmak ister misiniz? Dijital Denge şimdi size Odak modunu getiriyor. Dikkatinizi dağıtacak uygulamaları (e-posta veya haberler gibi) seçin ve Odak modundan çıkana kadar bunları susturun. Denemek için Beta‘ya kaydolun.

Kaynak: 
https://blog.google/products/android/android-10/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir